МАЛКИ ГОТВАРСКИ ПЕЧКИ И ФУРНИ

Сортирай по:
Покажи:

Електрическа печка с фурна 36л. Nurgaz NG7504

Характеристика: Мощност фурна: 2 х 750W;Мощност котлони : 1000W , 1500W; 220 -230 V; Тем..
170.00лв.

Електрическа печка с фурна 45л. Nurgaz NG7514

Характеристика: Мощност фурна: 2 х 850W;Мощност котлони : 1000W , 1500W; 220 -230 V; Тем..
193.00лв.

Електрическа мини фурна 36л. Nurgaz NG7501

Характеристика: Мощност: 2 х 750W; 220 -230 V; Температурен диапазон  на регулиране..
115.00лв.

Електрическа мини фурна 45л. Nurgaz NG7510

Характеристика: Мощност: 2 х 850W;Таймер: 220 -230 V; Температурен диапазон  на рег..
137.00лв.
Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

         Хубаво е когато човек обича да приготвя вкусни ястия, да има под ръка разнообразна техника. Но най-главното е тя да съответства на потребностите на ползвателя и.

Малките фурни  или  мини готварските печки са една добра алтернатива на цял набор от уреди и преди всичко с размерите си ще се впише идеално в интериора на малка кухня и ще удовлетвори дори и любителите на извънградския отдих.

Малките готварски печки представляват хибрид от фурна,хлебопекарна,тостер,микровълнова, а също така разполагат с котлони за готвене на различни ястия. В този прибор хармонично се съчетават няколко функции при относително не големи размери.

Може да се постави почти навсякъде в кухнята и да се включи в обикновен електрически контакт, което се явява едно от най- ценните му качества.


Какви функции притежават съвременните печки тип "Раховец"?

  1. Подгряване и размразяване на продуктите като микровълнова. Не толкова бързо, но по-качествено за сметка на циркулиращата топлина.
  2.  Приготвяне на принцеси, тостове и банички за цялото семейство.
  3.  В зависимост от размера на уреда - пиле на грил, изпичане на кекс, пица и много други ястия на фурна.


Обем и мощност

    Преди да пристъпите към закупуване на готварската печка е нужно да прецените разполагаемото място в кухнята, тъй като не винаги уредите са толкова малки, колкото им подсказва името. Някои модели имат внушителни габарити: височина от 20 до 65 см, ширина от 30 до 70см и дълбочина от 20 до 55 см. Обема на фурната може да бъде до 60 л.  Разбира се най-разпространените модели които предлага Еленагаз са от 36 до 60 л.

     Друг критерий за покупка се явява мощността на уреда. Обема и мощността са пряко свързани, колкото по- голяма е фурната, толкова и по-мощна трябва да бъде. Трудно ще изпечеш агънце във фурна 600 W. Мощността на компактните печки варира от 600W-3900W.

        След като се спрем на определени размери и мощност трябва да направим и правилна оценка на потребностите ни, тоест ако ще ползваме уреда за по леки термични обработки, няма нужда да харчим излишни пари.Едни от най-честите заблуждения е, че мощността е право пропорционална на обема, което естествено не е вярно. Може да намерите уред, който да е с малки размери и доста голяма мощност.

      Не забравяйте и класа на уреда. Колкото е по-мощна печката, толкова повече електроенергия ще разходва. Има смисъл да прегледате кой енергиен клас е: А или А с повече плюсове.


Технически характеристики

      Принципа на работа на уреда е сходен и с големите такива уреди - мини фурната работи с нагревателни елементи- реотани.Те обикновено са разположени отдолу и отгоре, но се срещат и опростени модели само с един нагревателен елемент.

В зависимост от съчетанието на долният и горен реотан могат да се определят три режима на работа:

  • Деликатен режим - бързо нагряване с използване само на долният нагревател.
  • Запичане или грил - работи основно горният нагревател.
  • Равномерното изпичане се получава при работа и на двата нагревателя.

По-сложните уреди притежават и по-голям списък от функции, а някои и програми.

Малката готварска печка може да бъде оборудвана и с един до три котлона. Най-често се срещат тези с два такива, които могат да работят независимо от фурната.

Уреда има възможност за нагряване до максимални температури от 220° до 320°.  Относно минималните температури може съществено да се различават. Фурни с температура под 30° са рядкост, най-често е около 50 °- 100°.

  • Конвекция -  Тази функция притежават някои модели печки и се основата на кръгово движение на въздуха във фурната с помоща на специално вграден вентилатор. При този режим ястията се готвят не толкова бързо, но за сметка на това по равномерно като има възможност и приготвяне на няколко различни манджи.
  • Грил -  Ако мини фурната е снабдена със специален въртящ се шиш, то при температура от 180 градуса и повече може да приготвяте пиле или друго местно ястие на грил. У повечето такива уреди има възможност за бавно въртене в двете посоки, което създава ефект на печене на чеверме.
  • Вътрешно покритие на фурната - Този параметър е важен от гледна точка, колко лесно и качествено могат да се почистват работните повърхности. Биват три вида:

          - Специален вид закален емайл, който покрива вътрешността на фурната се среща най-често. Той може да се мие след всяко готвене. Емайлираните покрития могат също да бъдат леснопочистващи и каталитични. Втория вид има свойството за самопочистване при висока температура. След използване е достатъчно повърхноста да се забърше със салфетка.

          - Покрития от неръждаема стомана се среща също доста често, като почистването също е лесно.

          - Покритие от специална сплав на алуминий и цинк - екологично и устойчиво на драскотини.

  • Безопастност при работа -  По време на готвене, под въздействие на високата температура, прибора се нагрява и може да стане опасен. Изхождайки от това е важно да се обърне внимание на термоизолацията на корпуса. При съвременните модели, не само стените но и дръжките не се нагряват повече от 60 градуса.

             Ако в дома има малки деца, не е лошо да се помисли и за наличието на такава функция.

             Също така трябва да се обърне внимание и на стабилното поставяне и балансиране на мини печката, което може да спести доста нежелани ефекти.


Новите модели печки са снабдени с таймер за обратно броене. Обикновено може да се постави време от 15 до 180 минути, като наличието на звуков сигнал улеснява улисаните домакини.

Също така готварските фурни са снабдени с допълнително осветление.

В заключение можем да кажем, че човек ако търси евтина и качествена готварска печка може да я намери на сайта на Еленагаз. Там винаги ще получите компетентен  и професионален съвет.


Доставка за цяла България включително: София, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Варна, Ямбол, Нова Загора, Монтана, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Пазарджик, Шумен, Асеновград, Разград, Дупница, Велинград, Кюстендил, Петрич, Сандански, Казанлък, Видин, Русе, Гоце Делчев, Силистра, Бургас,  Сливен, Враца, Търговище, Габрово, Видин, Добрич, Ботевград, Перник, Карнобат, Банско, Панагюрище, Пещера и още...

Категории
Филтри
Price
лв. лв.
Manufacturers
23 4